• Start
  • Website Ontwikkelplan
  • Wat komt er aan bod?

Wat komt er aan bod?

Het doel van de nieuwe website bepaalt de breedte van de voorbereiding en dus het Website Ontwikkelplan. Op deze manier worden alleen de benodigde aspecten geanalyseerd.
Voor een kleine organisatie kan de nadruk op profilering en beeldvorming bij de bezoeker liggen. Conversie en optimalisatie speelt vaak een belangrijkere rol bij meer commercieel gerichte websites. De onderdelen van het Website Ontwikkelplan worden dan ook per project samengesteld.
Website aspecten die aan bod komen
"Vormgeving, functionaliteiten, beheer, onderhoud, benodigde kennis, infrastructuur, veiligheid en mogelijke fasering om maar wat te noemen"

Alle website aspecten die van toepassing zijn

"Een website is nooit af" wordt er vaak gezegd. Met continue veranderingen op het internet maar ook van (mobiele) apparaten en bedrijfsbehoeften komt er bij het definiëren van de website specificaties meer bij kijken.
Wanneer hier bij aanvang al rekening mee wordt gehouden kunnen de juiste keuzes worden gemaakt. Denk hierbij aan de manier van hosten, wie en waar onderhoud wordt gedaan en wie welke rechten heeft om aanpassingen te maken. Aspecten die allemaal aan bod komen:
  • Website doel en doelgroepen
  • Inhoud website
  • Functioneel ontwerp
  • Grafisch ontwerp
  • Technisch ontwerp
  • Beheer- en onderhoudsplan
Ieder van deze onderdelen bestaat uit elementen zoals het effect op (mobiele)prestatie, zoekmachineoptimalisatie (SEO), conversie en aansluiting op (online)marketingactiviteiten. Indien beschikbaar wordt er gebruik gemaakt van de bestaande marketingstrategie, marketingcommunicatie- en promotieplannen.

De bovenstaande informatie wordt volgens de driestappenaanpak vertaald en gestructureerd in het Website Ontwikkelplan.

Kan ik je helpen?

Ik help bedrijven met het opzetten en uitwerken van het Website Ontwikkelplan. Dit kan voor iedere nieuwe website ongeacht de complexiteit.
Wil je een nieuwe website die aan de verwachtingen voldoet? Wil je weten hoe ik je daarbij kan helpen? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.
Patrick Faasse web consultant

Patrick Faasse
Web consultant, website ontwikkelaar & ondernemer

Ja, ik wil mijn nieuwe website graag goed voorbereiden!

vul a.u.b uw voornaam in
vul a.u.b. uw achternaam in
vul a.u.b. een geldig e-mailadres in
vul a.u.b. uw bedrijfsnaam in
vul a.u.b. een volledige URL in
Invalid Input
Invalid Input

Alle rechten voorbehouden © 2018 website-ontwikkelplan.nl
website: Open Source Design | sitemap